Bollsparken > Blogg > Okategoriserade > En ny fotbollssäsong har startat!

En ny fotbollssäsong har startat!

Avslutar och lägger fotbollsåret 2019 till handlingarna genom att med min kompis Linus, och kollegorna Anders och Niklas på Parkens pressläktare genom att se ”Slaget om Norden 2” – och avgörandet i Europa League
grupp B mellan FC Köpenhamn och Malmö FF.


En härlig stämning på Parken i Köpenhamn – MFF vann med 1–0 mot FC Köpenhamn i Markus Rosenbergs sista match för klubben. I första halvlek hade FC Köpenhamn mest boll men mer än några halvchanser skapade hemmalaget. MFF startade den andra halvleken bättre, utan att för den sakens skull skapa några farliga målchanser.

Men målchanserna skulle dyka upp, och det var MFF som var hetast. Markus Rosenberg, i sin sista match för föreningen, fick ett jätteläge.
Tyvärr tog Rosenbergs avslut, på Rieks inspel, mitt på FC Köpenhamns målvakt Karl-Johan Johnsson. Förresten så var det K-J Johnsson som fixade våra matchbiljetterna, kul att man har kompisar som känner dessa spelare. Tack Linus!

Straxt efter skulle segermålet komma. Den här gången kom inspelet istället från andra kanten, genom Eric Larsson, och nu kunde Arnór Traustason nicka in 1–0 för Malmö FF. MFF höll ut och besegrar FC Köpenhamn på bortaplan på Parken med 1–0. Laget går därmed vidare till sextondelsfinal i UEFA Europa League för andra året i rad. En häftig match att se live.

Sådan livesport samt att från hemmafåtöljen njuta av dokumentären SISTA 10 – ”HELA VÄGEN TILLSAMMANS”. Det är sådana saker som gör att jag får suget till tränarskap tillbaka, men tyvärr är min egna tävlingskalender fulltecknad av annat. Så jag får nöja mig med futsal på söndagskvällarna under vintern och sedan byter vi till Karstorp när det blir ”grönt” och varmt. Sedan får vi se vad som händer 2021.


Nu sparkar man igång säsongen
I förra veckan inledde några av de lokala fotbollslagen säsongen 2020, de övriga startar kommande vecka. En intressant säsong där Västerviks FF äntligen är tillbaka i division tre, Tjust Dam lyfter damfotbollen ytterliggare en nivå i serie-hierakin och ett antal division sex-lag skall bli division 5-lag 2021.

Efter att ha följt lagens ”värvningsperiod” på facebook, instagram och lokaltidningar, där man har läst om alla spelare som lagen har ”signat” för 2020. Allt ifrån unga intresserade/träningsvilliga spelare, spelare med utgånget ”bäst före-datum och givetvis spetsspelare för de olika lagen. Spelare som enligt klubbarna och deras sportchefer är tekniska, bolltrygga, bra spelförståelse och har ”blick för spelet” och kommer att tillföra jättemycket i spelet för respektive lag.

I förra inlägget var jag inne på lagstatistik och nedanstående tabell som visade medeleltid på av de elva spelarna som fått mest speltid, samt hur många spelare som har fått speltid.

Division 4NÖ 2019
8.  Västerviks FF                     76,24               41                     41

Ny säsong nya förutsättningar
– Truppbygget i stort sett klart. Vi har fått in både kvalite och bredd i truppen samt ungt och rutinerat, säger VFF. Enligt tidningen har nio nya spelare tagit chansen till div 3-spel samtidigt som ingen spelare har lämnat.  Samt att man fortsätter jobba på att förra årets spetsspelare, Artur Sejdini, skall spetsa till truppen även i år. Jag kan hålla med om att truppen är både bred och spetsig lokalt sett, men balansen…..  
   
Förhoppningsvis har ledningen planerat att skola tillbaka några av de nygamla spelarna som tillkommit för att få en bättre balans mellan defensivt och offensivt block, även om det inte är dessa spelares dröm eller tanke.

Klubben har nu under några år återigen lyft nivån på unga spelare både i A-truppen och yngre lag under A-truppen, med anledning av detta hoppas jag verkligen inte att man bara kommer att ha ett A-lag och ett P-19 lag i seriespel….  Den som skall utveckla dessa yngre spelare finns redan bland de ansvariga, så där behöver man inte leta. Utan se till att gå igenom tillsammans med de unga spelarna vad de behöver utveckla inom olika områden och ta till vara på spelarnas intresse för utveckling och träningsmängd. Kör så det ryker nu Ergest & co, hoppas ni lyckas med er plan för 2020.

Många av övriga kommunlag har också fyllt på med en hel del nya spelare, men för mig är många av dessa spelare okända så där kan jag inte säga något om det är kvalitet eller kvantitet. Jag planerar jag att besöka dessa lags träningar och förhoppningsvis få möjlighet se lite olika träningsupplägg och att prata med klubbarnas tränare. Vad har man för spelidé? Vilka punkter kommer att vara viktigast? Varför? Jo, för att utveckla mitt eget ledarskap/tränarskap. Vi ses runt träningsplanerna!

Sparka bollen!
Kategori

Dela inlägget
En ny fotbollssäsong har startat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *