Bollsparken > Blogg > Okategoriserade > Nu gäller det att höras, synas och ta plats

Nu gäller det att höras, synas och ta plats

Efter en kort serie, så avslutas nu seriespelet i fotboll för kommunlagen.
Kvar står nu Västerviks FF, Tjust IF FF Dam, Ankarsrums IS och Gunnebo IF med matcher som gäller något i helgens avslutande omgång.

Västerviks FF spelar på lördagen för att undvika negativt kval.
Efter 10 omgångar är Västerviks FF 3 poäng före Skärblacka IF. VFF möter seriesegrandejagande Smedby AIS på Bökensved, medans Skärblacka IF åker till Nässjö för att möta Fredrik Hults Nässjö FF.

På söndagen är det meningen att Tjust IF FF skall ta årets första 3-poängare och på så sätt ta sig förbi Motala AIF, som förhoppningsvis tappar poäng mot Linköping BK Tinnis.

Samtidigt under söndagen gör tre lag upp om seriesegern i div 6, där AIS sitter i förarsätet med IF Ariel på samma poäng och Gunnebo IF två poäng bakom. AIS möter Rödsle BK på bortaplan, medans IF Ariel möter Överums IK på hemmaplan och Gunnebo IF spelar ett tufft kommunderby mot Hjorted/Totebo i Gunnebo.

Hur går det?
Div 3 Nordöstra Götaland
En del tror att Smedby AIS kommer att spara spelare inför ett kommande div 2-kval, eftersom de är övertygade om att Mjölby AI FF enkelt kommer att besegra redan nedflyttningsklara AFK Linköping.
Personligen tror jag att Smedby AIS kommer att gå för seger i morgondagens match, vilket nog är bättre för VFF. Skulle Mjölby ta ledning och kontrollera sin match kommer säkert Smedby agera inför kommande kvalspel. VFF har tidigare i år visat att de kan störa de bättre lagen, säkert så också imorgon. Men i slutändan tror jag att de måste hoppas på hjälp från Nässjö FF för att klara kontraktet, vilket jag tror att de får också.  

Div 2 Nordöstra Götaland
Alicia Strand och Jennifer Ilhammar kommer att leda sitt Tjust IF FF till årets första tre-poängare i div två, men om det räcker för att säkra spel i div 2 2021 återstår och se. Det känns som att Motala AIF som har haft svårt att få full matchtrupp senaste omgångarna, med wo x 2 nästan i de två senaste omgångarna (först wo i senaste omgången på Vimmerby, för att sedan ändra till match), kommer att ha svårt att ta poäng mot tredjeplacerade Linköping BK Tinnis.

Div 6 V-vik/O-hamn
Här kan allt hända. AIS har allt i egna händer då det säkerligen räcker med seger i Oskarshamn för att bli seriesegrare. Det kommer troligtvis att bli en målskillnadshistoria som avgör mellan AIS och Ariel. Gunnebo får sätta hoppet till Rödsle och Överum, men som också måste besegra ett Hjorted/Totebo som är uppretat efter Krokstorps IFs urträde ur div 6 med 2 omgångar kvar. En avgörande faktor i dessa matcher kommer också att vara vilken vilja motståndarnas spelare har att spela den sista matchen eller om det finns ¨viktigare¨ saker att göra en att avsluta säsongen med sina lagkamrater och sin förening.

Hur har man förberett sig i veckan inför slutomgången?
Har man tränat på som vanligt? Hållit igång med passningsövningar och tempofattigt spel utan direktiv eller gått igenom grunderna i sitt spel. Gått igenom hur och vad man gör om man kommer i underläge eller om man behöver kontrollera matchen med ett positivt resultat.

I helgens matcher spelar inte tidigare matcher någon roll. Det gäller att samla ihop sig, vara här och nu, påverka det man kan påverka. Inte lägga fokus på någon motståndare som lämnar wo i någon annan match för att inte försämra målskillnaden…. Både spelare och ledare bör vara förberedda på vad som gäller från matchstart och eventuella förändrade matchscenarior, i alla fall på vissa nivåer. Nu gäller det att vilja höras, synas och ta plats.

Jag tror att Västerviks FF och Tjust IF FF spelar i div 3 respektive div 2 nästa säsong. Och att Ankarsrums IS återfinns i div 5 nästa säsong genom serieseger och att IF Ariel och Gunnebo IF får försöka ta sig dit via kvalspel. Gunneboflaggan kommer nog att få vifta om några veckor ändå.
Men som sagt så förlorar jag oftare än jag vinner när jag tippar på Svenska spel.

Grattis Västerviks Damfotboll
som återigen spelar i div 3 2021, efter att ha vunnit div 4 Vimmerby Dam. Västervik vann samtliga matcher med imponerande 44-4 i målskillnad.

Guld och Diamantbollen 2020
2019 tilldelades Diamantbollen för andra året i rad Jennifer Ilhammar, Tjust IF FF, och Guldbollen till Johan Lundin, Västerviks FF.

Jennifer Ilhammar, Tjust IF FF – Diamantbollen 2019
Motivering: Vi skulle kunna linda in det, göra det spännande och försöka mörka vem som är årets vinnare. Men det är egentligen inget snack om saken. Precis som VFF tog Tjust IF ett kliv upp i seriesystemet. Man gjorde det tack vare driv, träningsflit, spännande talanger, rutinerade hemvändare. Och så ett par målsprutor. Hon borde vara aktuell för spel ännu högre upp, så bra är årets vinnare av diamantbollen 2019.

Johan Lundin, Västerviks FF – Guldbollen 2019
Motivering: Så tog Västerviks FF till slut det där steget upp till division tre. Det började med en regnig konstgräshistoria mot Gullringen, en match där VFF var illa ute men räddade en 2-2 efter en uppryckning i andra halvlek och slutade med kamp hela vägen in. Och bland målglada forwards, överstegande yttrar och känsliga innermittfältare finns en härförare som på något sätt utgör inte bara ryggraden utan också lungor och hjärta av det här laget.

Nu när årets fotbollssäsong går in i sitt slutskede, så är det snart dags att juryn för Guld- och Diamantbollen samlas igen för att utse kommunens bästa herr- och damspelare 2020.

Vilka spelare är favoriter att tilldelas årets Guld- och Diamntboll?

Sparka bollen!
Kategori

Dela inlägget
Nu gäller det att höras, synas och ta plats

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *